Laden Evenementen
4+

Moniek Smeets: Bij de buren gluren

Ontdek, beleef en creëer in deze theatrale installatie/ workshop combinatie

Een heleboel huisjes met een heleboel bewoners. Overal gebeurt wat. Maar ze moeten natuurlijk wel zoveel mogelijk binnen blijven. Tot verdriet van Mevrouw Van Hoofd en Juffrouw Koppens, tot plezier van Meneer Voetveeg. Alleen de Helpende Handjes zijn vaak buiten om anderen van dienst te zijn, evenals het Washandje. De Losse Handjes en de Vrije Voeten kan het niks schelen, die doen toch waar ze zin in hebben.

Meesterknutselaar Moniek Smeets ontwikkelde met haar ongebreidelde fantasie een speciale Coronoïa installatie annex beeldtheaterstuk. Verwacht tweedehandse apparaten, kleine mechanische en technische, verrassende en gekke onderdelen, uitgevoerd door de Dwaze Danseressen Suzan Stouthart en Nicole van den Berg.

Scrap!
Aansluitend aan de uitvoering gaan kinderen en ouders samen, in de maakhoek van Ontdekstation013, bouwen aan een eigen Scrap-creatie. ‘Scrap’ is het Engelse woord voor ‘Schroot’, oftewel ‘metaal afval’.
Geïnspireerd door de theatrale installatie mogen de bezoekers, groot en klein, aan de slag met het uit elkaar halen en hergebruiken van afgedankte of onbruikbare apparaten. Alle onderdelen kunnen, door ze uit elkaar te halen, te knippen en te buigen, een nieuw leven krijgen in toffe creaties die mee naar huis mogen!

Dag & tijd

Maandag 27 December 2021
10:00 uur
Duur: 90 min

Ticket

€ 8

Locatie

Ontdekstation013
Burgemeester Brokxlaan 20. Hal 79 (spoorzone)
Koop je ticket