Onderwijs

Basisonderwijs

We komen graag naar de scholen toe om kinderen kennis te laten maken met de organisatie van een festival. Ontmoeting en uitwisseling staat wat ons betreft centraal. Dit doen we met bijvoorbeeld brainstormsessies gekoppeld aan een opdracht, een meet & greet met een artiest of festivaldirecteur (leuk bij een thema beroepen-oriëntatie!), een creatieve sessie omtrent publiciteit – inclusief het schrijven van teksten en opmaken van posters – of een kritische analyse van onze items.

Het programma en de items van Spruit kinderfestival vormen een goede basis voor interactieve lessen met kinderen vanaf groep 5. Aspecten die naar voren komen zijn o.a. analyseren, mening vormen en geven, schrijven en voordragen en creatief denken.

Wat willen we bereiken met het basisonderwijs?
We willen graag kinderen kennis laten maken met de verschillende facetten van het organiseren van een cultureel festival en waar mogelijk betrekken bij onze keuzes; van programma tot publiciteit. De mening, ideeën en kijk van kinderen op het festival levert ons inspirerende informatie op. Samen kunnen we Spruit kinderfestival nog beter vorm geven. Kinderen zijn immers de doelgroep waar we ons festival voor organiseren!

Voortgezet onderwijs

De activiteiten van Spruit zijn interessant voor studenten van verschillende opleidingen. Zo hebben we afgelopen jaren al cases geformuleerd en colleges verzorgt bij opleidingen voor communicatie en Pabo (HBO) en hebben we samengewerkt met artiesten- en evenementenopleidingen (ROC).

Invalshoeken zijn themaopdrachten, kennismakingsessies, snuffelstages, colleges of gastlessen, expertmeetings, meeloopstages, etc.

Wat willen we bereiken met het voortgezet onderwijs?
We willen studenten laten zien dat een evenement voor kinderen ook eigentijds, stoer, spannend en niet kinderachtig hoeft te zijn. We gaan graag in gesprek met jongeren / studenten en dragen dusdanig bij aan hun kijk op activiteiten voor de jeugd. Zowel de organisatie, uitvoering als marketing ervan.

Samen met het onderwijs optrekken!

Hoe kunnen we samenwerken met het onderwijs? Wat ons betreft zijn er veel antwoorden mogelijk.
We zijn ook nieuwsgierig naar jullie opties en ideeën!