Spruit Reporters

Onder begeleiding van deskundigen – bijvoorbeeld journalisten – kijken Spruit Reporters in de leeftijd van 8/9 tot 12 jaar kritisch naar voorstellingen en doen daar verslag van.
De Reporters leren alles over het formuleren van een mening en het schrijven van echte recensies.
Een leuke manier om de culturele kijk te ontwikkelen en het schrijftalent te vergroten!

Wat doen Spruit Reporters?
Ze gaan naar jeugdtheatervoorstellingen en doen daar verslag van. Daarnaast beleven Spruit Reporters allerlei extra’s
zoals een introductie door een echte journalist, een interview met een acteur, een kijkje achter de schermen bij een theatergezelschap of backstage bij een theater.

Natuurlijk zijn de recensies altijd terug te lezen of te zien via onze website en Facebookpagina.
Daarnaast is de kans groot dat ook het gezelschap of een theater de recensies deelt.

Spruit Reporters Club | voorjaar 2022
Op 20 maart 2022 start een nieuw Reporters Club voor super nieuwsgierige kinderen die van theater en muziek houden. Lees HIER alle info.

Reporters Club Spuit kinderfestival 2021
Er stond een bijzonder leuk programma klaar voor Spruit Reporters tijdens Spruit kinderfestival 2021 maar helaas kon dit niet doorgaan i.v.m. de lockdown die half december werd aangekondigd. Kijk HIER terug wat het programma was van de Spruit Reporters. 

Reporters 2019
Tijdens Spruit kinderfestival 2019 bezocht een groep van 8 Reporters de voorstelling Anne, 10 jaar wil graag opgehaald worden van jeugdtheatergezelschap WILDPARK uit Eindhoven.
Voor aanvang van de voorstelling kregen de Reporters een introductie door journaliste Ester van Zundert van nieuwssite Tilburgjunior.nl.
Samen met Ester bedachten de Reporters wel 100 vragen voor theaterschrijver Glenn Markesteijn, de schrijver van Anne, 10 jaar wil graag opgehaald worden.
Tijdens een pizza-interview werden alle vragen aan Glenn gesteld, waarna de Reporters helemaal klaar waren om de voorstelling te bezoeken met hun perskaart.

Een verslag, inclusief recensies, is terug te lezen via de website van Tilburgjunior, oftewel HIER

Ben je wel nieuwsgierig naar de volgende Spruit Reporters-groep?
Volg dan onze socials, schrijf je in voor onze nieuwsbrief of stuur ons een mailtje!