Laden Evenementen

Doc-Zone (9+)

Vanmiddag is de kluis van De NWE Vorst het domein van de 9+ kids. Geen toegang voor ouders!
In deze Doc-Zone (wat natuurlijk staat voor documentaire) worden er korte films getoond van Nederlandse bodem. Centraal in deze documentaires staat de wereld van andere kinderen.

Plank
De vijftienjarige Nassim is skater. Da’s gratis en kan gewoon op straat. Later wil Nassim profskater worden. School, een kantoorbaan staan laag op zijn verlanglijstje. Daarom oefent hij dagelijks levensgevaarlijke stunts met zijn skatevrienden. “Skaten is voor mij een springplank naar een andere wereld.” In de zomer mag hij meedoen aan grote skatewedstrijden, zoals de Grand Prix van Rotterdam. Nassim toont zijn vetste trucks, al levert dat soms oorlogswonden op. Zelfs de camera moet eraan geloven.

The One Minutes jr.
The One Minutes Jr. daagt jongeren uit zich creatief te uiten, hun stem te laten horen en hun verhaal zichtbaar te maken in filmpjes van 1 minuut. Vandaag tonen we One Minutes gemaakt in het asielzoekercentrum van Oisterwijk waar De Vrolijkheid filmworkshops heeft verzorgd. Dit werd mogelijk gemaakt dankzij de KinderPostzegels.
Twee filmers uit Oisterwijk, Hasan en Parisa, wonnen in november de One Minutes Jr. Awards 2017. Zij werden gekozen uit een selectie van 500 (wereldwijd) gemaakte One Minutes Jr.!!!

Dag & tijd

Zondag 18 Februari 2018
15:00 uur

Ticket

€1

Locatie

De Nieuwe Vorst
Willem II straat 49