Laden Evenementen
6+

Kim van Zeben & MaxTak: De hond die licht gaf

Livemuziek en zang, poppenspel, slapstick en knallende uitvindingen
Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze dat die Frankenstein een echt, levend mens maakte. Victoria weet bijna zeker dat zoiets – gelukkig – niet kan in het echt.

Maar dan sterft Tosti. En als je dan tóch uitvinder bent… en al heel veel weet over elektriciteit en energie… en vooral heel graag wil dat je hond weer terugkomt… moet je het dan niet in elk geval één keer (heel even, stiekem, ’s nachts) proberen?

De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbij gaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feestdag El Dia de los Muertos.

Victoria doet samen met haar hond Tosti toffe experimenten, die jij thuis of op school ook mee kunt doen! Bekijk ze hier.


Credits
Tekst en spel Kim van Zeben, tekst en regie Marije Gubbels, muziek Jan en Keez Groenteman, foto Esther de Boer

Dag & tijd

Woensdag 29 December 2021
14:00 uur
Duur: 50 min

Ticket

€ 9,50

Locatie

Schouwburg en Concertzaal Tilburg
Schouwburgring
Koop je ticket